top of page

Trainen voor mijn eerste Ironman

Wie mij twee jaar geleden had gezegd dat ik ooit een Ironman zou finishen zou ik absoluut voor gek verklaren. Een dergelijke afstand is toch niet normaal! Wie doet nu zoiets?

Voordat ik begon te werken met Lars was ik alles behalve een duursporter... Ik had wat kortere triatlon afstanden gedaan met wisselend (tegenvallend) succes en dacht dat trainen alleen effect had als ik op het einde niks meer kon zeggen door de vermoeidheid.

Noem het ambitieus maar toen Maastricht (mijn geboortestad) DE Ironman kreeg heb ik me in het diepe gegooid. Kaartje gekocht (€€€ slik) en toen....... Geen idee..... Waar moet ik beginnen? Hulp zoeken bij een sportschool die mij een duur gekopieerd schema voorstelde waar ik in de eerste weken al +15 uur ging trainen. Geen goed gevoel, dus doorzoeken. Gelukkig door een kennis in contact gekomen met Lars.

Vanaf het eerste contact tot op heden is dit mijn beste investering geweest op triatlon gebied. Lars is een wandelende encyclopedie en weet vanuit zijn kennis en ervaring te motiveren en stimuleren. Voor mij was de eerste periode onder Lars erg lastig. Ik was niet bekend met trainen in hartslagzones er was namelijk maar een manier van trainen voor mij en dat was voluit. De eerste maanden waren dan ook lastig... Bouwen aan de basis voelde voor mij niet als trainen. Lars is blijven motiveren en hameren op techniek dit heeft later in het proces zijn vruchten afgeworpen. Dit heeft geleid dat ik met veel plezier mijn eerste Ironman heb kunnen afsluiten in een mooie tijd.

Nu zijn we naar de Ironman van Hamburg aan het toe werken en ook nu is geen enkele training hetzelfde. Hierdoor blijft het spannend, uitdagend en leuk!

Ik kan Lars dan ook aan iedereen aanraden.

Max Severijns

bottom of page