top of page

Storytelling Erik van den Haak

' Better call Lars'

Ik heb inmiddels 2 jaar Lars als coach mogen hebben en ik kan wel zeggen dat dat erg goed heeft uitgepakt. Ik had mijn eerste Ironman 70.3 er al op zitten, totdat Lars me wist te overtuigen om onder hem te trainen. Ik was mijn eerste Ironman 70.3 op Lanzarote in 5u13 gefinished en met mijn Bewegingswetenschappen achtergrond dacht ik zelf wel even mijn tijd te verbeteren. Tot een eerste test bij Lars en zijn adviezen. Ik gaf het een kans en later dat jaar kwalificeerde ik me in mijn tweede Ironman 70.3 in Zell am See voor de Ironman 70.3 World Championships in Australie! Ongelooflijk, nooit over durven dromen. Ik finishte als achtste in mijn age group en met wat geluk rolde er een qualification slot mijn kant op. Een paar weken later haalde ik ook nog een half uur (!) van mijn marathon tijd af in Lissabon, niet de vlakste marathon.

Het jaar daarop in Australie dacht ik het wel weer zelf af te kunnen. Het was een hele gave race en ervaring, maar qua prestatie viel het wat tegen. Na een jaar trainen haalde ik een schamele 2 minuten van mijn pr op de halve Ironman, terwijl ik hoopte op een kwartier. Toen wist ik het zeker, Lars is nodig om goed te presteren: 'Better call Lars'

Want afgelopen jaar was het tijd voor mijn nieuwe doel: de hele Ironman. Dankzij maandenlange training op basis van Lars zijn schema's, testen en adviezen heb ik een fantastisch debuut gemaakt tijdens Ironman Maastricht, ook niet de vlakste triathlon, in 10u07. Met Lars langs de lijn voor de laatste broodnodige adviezen ('langzaam starten met lopen') en aan de finish line, heel gaaf om de coach erbij te hebben.

Lars zijn kracht is zijn rijke ervaring als triatleet, coach en docent. Hij voelt heel goed aan wat ik kan en wil en deze ingredienten zorgen voor een zeer vruchtbare samenwerking. De reis gaat dus verder: Op naar de Ironman onder de 10 uur!

bottom of page