top of page

Van duursporter naar vice Europees long distance triathlon kampioen!

Voordat ik bij Lars kwam trainen deed ik leuk mee aan triathlon. Ik kon aardig meekomen, maar ik was ook vaak peloton vulling. Ik heb altijd al het idee gehad dat er meer in zat dan wat ik tot nu toe heb laten zien. Af en toe kwamen er mooie resultaten uit maar dit was allemaal erg willekeurig en ik was hard op zoek naar meer.

Vorig jaar was ik voor Almere aan het trainen en ik wilde dit serieus aanpakken. Van oud clubgenoten hoorde ik goede verhalen van ene Lars Karmelk. Daar heb ik toen ook maar een afspraak mee gemaakt.

Tijdens de eerste weken dat ik aan het trainen was met Lars zijn schema’s voelde ik mij veranderen. Ik werd zowel fysiek als mentaal sterker. En raar om te zeggen, maar ik voelde me voor het eerst in al die jaren echt triatleet. Dat terwijl ik al een geruime tijd jaar aan triatlon doe, 11 jaar om precies te zijn. De puzzelstukken die ik er in de voorbijgaande jaren ingestopt had leken allemaal op zijn plek te vallen. Hierdoor werd elke training een kleine succes ervaring. De band / samenwerking die ik met Lars had / heb voelde heel prettig. De wederkerigheid die er tussen ons ontstaat werkte heel prettig voor mij. Het vertrouwen dat de coach in mij heeft en mijn potentie erkende, werkte als een enorme boost voor mij. Ik wilde van Lars leren maar Lars deed er ook alles aan om te zorgen dat ik aan het leren toe kwam. Hij verwerkte de feedback van de trainingen in de trainingen die daarop volgde.

Lars heb ik benaderd 2.5 maand voor Almere. In deze maanden heb ik grote stappen kunnen maken. Dit resulteerde ook op een 2e plek (Age Group tot 35) tijdens het EK long distance tijdens de challege Almere. In een tijd van 9.26.54. En dat terwijl ik 3x lek reed en met lopen last had van een lekke blaas. Zelf had ik ingezet om onder de 10 uur te duiken maar stiekem dacht ik aan sub 9.30. Lars verzekerde mij dat ik dit doel hardop mocht uitspreken. En dat is gebleken…

Als ik nu terugdenk aan de periode voordat ik bij Lars zat benaderde ik triathlon te veel als 3 op zich staande sporten. Ik deed wel af en toe een koppeltraining. Maar alleen daarmee kom je er niet. Binnen al je trainingen moet je werken aan dat ene doel, en dat is een betere triatleet worden. Elke training moet een integrale benadering hebben, elke training is triathlonspecifiek. Dat heb ik in de voorgaande jaren gemist. Kwaliteit en efficentie zijn hierbij de 2 belangrijkste kernwoorden. Hierdoor leerde Lars me dat ik mijn beschikbare tijd zo efficiënt mogelijk in vul. Om zo ook mijn andere rollen,( ja er is een leven naast het triathlon), goed in te vullen.

Almere werd één groot feest. Ik ben nu al benieuwd wat deze winter gaat brengen en wat ik daarna mag gaan presteren. Aan de samenwerking van Lars en mij gaat het zeker niet liggen. Ik ben er klaar voor.

#knalle als een malle 2.0

Foto's: Arjan Baggerman van Eagle fotografie

bottom of page