top of page

Erik Doornbos wint in Ter Aar

Erik Doornbos pakte gisteren (zondag) de overwinning in de kwart triathlon van Ter Aar (1-40-10k). Erik had na een goed zwemonderdeel een achterstand van 1.30u op de snelste zwemmer. In de 4 rondes van 10km fietsen voelde hij gelijk dat het met de fietsbenen goed zat en wist per rondje circa 20 seconden van zijn achterstand af te snoepen. Hij kon vervolgens vlak na de wissel fietsen- lopen de koppositie overnemen en deze kwam daarna geen moment meer in gevaar. Hij wist de finish na 1u48 te bereiken, maar liefst 5 minuten sneller dan vorig jaar waarmee hij toen 4e werd. Een goede test en dito opsteker voor de halve van Nieuwkoop over 4 weken waar onder meer EK kwalificatie op PRO level (long distance Challenge Almere) op het spel staat. Erik maakt een sterke progressie curve door sinds we in 2017 de samenwerking zijn aangegaan en we samen Team ByLars hebben opgericht. Vorig jaar wist hij zich te kwalificeren voor de Ironman Hawaii, werd hij 3e op het NK lange afstand in de Ironman Maastricht en werd hij onder meer 3e in Didam en wist hij de kwart van Emmeloord naar zijn hand te zetten.

De volgende race is de Ironman 70.3 Kraichgau op 2 juni a.s.

bottom of page