top of page

Doornbos kwalificeert zich voor EK

Erik Doornbos pakte vandaag de 5e plek overall in de halve triathlon van Nieuwkoop. In een sterk veld wist hij hiermee zijn ticket voor het EK lange afstand bij de pro's/ elite in Almere veilig te stellen. Erik schoof na een goed zwemonderdeel op de fiets naar voren en begon met onder meer meervoudig NL kampioen Dirk Wijnalda en teamgenoot Martijn Paalman aan de afsluitende 1/2 marathon. Via een 5e looptijd van de dag (1.21u) mocht hij als 5e het finish tapijt over. Hiermee schaart hij zich bij de top van Nederland en mag hij als pro Nederland vertegenwoordigen op het EK long Distance in Almere op 14 september a.s.

De stijgende lijn die Erik nu 3 jaar achtereen laat zien zet zich voort en smaakt naar meer .

Martijn Paalman werd enkele minuten na Erik op plek 10 binnen gehaald.

Via een gedegen race laat ook Martijn zien op de goede weg te zitten in de aanloop naar Almere. Nog een trainingsblok en enkele races verder en we zullen ook Martijn op zijn ' oude' niveau terugzien. Chapeau!

Marc de Rooy ging voor het eerst onder de 5u op de halve triathlon en dat in zijn 3e jaar als triatleet. Hij werd hiermee 8e H50, een lekkere opsteker voor de onder meer het NK Klazienaveen en Challenge Almere- Amsterdam. Well done!

Het verslag op 3athlon.nl:

https://3athlon.nl/sven-strijk-en-ilona-eversdijk-pakken-winst-aantrekkelijke-triathlon-nieuwkoop/

De uitslag:

http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2019/jun/16/nieuwkoop/index.html

bottom of page