top of page

Rosanne de Boer kwalificeert zich voor Ironman Hawaii!

Rosanne meldde zich in november '17 voor begeleiding naar het triathlon seizoen 2018. "Ik ben fanatiek", vertelde ze erbij. Deze opmerking was zeker niet aan dovemansoren gericht, dus we gingen aan de slag. Na een achtergrond als open water zwemster had ze in 2017 onder meer de halve van Nieuwkoop gedaan. De sprongen erna waren groot met onder meer een half uur sneller in Nieuwkoop ' 18, gevolgd door kwalificatie voor het Ironman WC 70.3 in Nice, in september dit jaar.

Maar ook deelname aan Ironman lonkte. Zo werd Ironman Corke gepland, in juni. Haar debuut. Zonder haar geliefde zwemonderdeel- dat door de extreme weersomstandigheden werd afgelast- begon ze aan de zeer zware 180k fietsen door weer en wind en over 2000 hoogtemeters. Bibberend kwam ze van de fiets af. Vooraf doorgesproken om " gereserveerd" te fietsen en ook met lopen tot 25k het gaspedaal niet helemaal in te drukken om haar debuut zo goed mogelijk te laten verlopen. Het leverde in een spannende tweestrijd op 3 minuten van de Britse Turner een 2e plek in haar Age Group op en pakte ze via de roll-down een Hawaii slot.

Voor haar geheel onverwacht, verbazing alom maar vooral verheugd over de reis tot nu toe en straks deelname aan de ' big dance' op Kona, met de beste triatleten uit haar leeftijdsgroep. En oh ja, nog een ' 'tussendoortje' straks in de opbouw naar Hawaii: het WK Ironman 70.3 in Nice.

A big Mahalo en op naar Hawaii!! Congrats!

bottom of page