top of page

Het verhaal van Peter Bakker

In 2018 ben ik gaan trainen op de schema’s van Lars voor met name de wat langere afstanden (midden en hele triatlon). Als vrij fanatieke recreatieve sporter leek het mij wenselijk dat er logica en afstemming in de trainingen zou zitten en dat iemand met een totaal-overzicht dat beter voor me kon doen dan ikzelf.

Vanaf het eerste moment sprak de aanpak van Lars me aan. De opbouw van zijn schema’s getuigt van visie en daar houdt hij ook aan vast. Uiteraard heb je als atleet inspraak, maar Lars geeft tóch aan waarom hij liever heeft dat je een bepaalde training op díe dag uitvoert. Uiteindelijk heeft dat er in geresulteerd dat ik nog maar weinig trainingen heb omgegooid; vaker paste ik de omstandigheden aan om de training alsnog in te passen.

Al na enkele maanden resulteerde dat in een 2e plaats M50 op de halve triatlon van Bocholt (juni 2018) en een 3e plaats M50 op de halve triatlon van Didam (juli 2018). En daarmee was de toon gezet. Dat najaar besloten we dat ik op zou gaan voor een Ironman in 2019 en dat de trainingen zouden intensiveren en toenemen in omvang. Deze trainingen zijn telkens heel goed te behappen geweest. Ze zijn voldoende afwisselend en uitdagend om telkens weer opnieuw de zwembroek of sportkleding aan te trekken. En uiteraard zijn dat vaak 2 trainingen op een dag of een koppeltraining meteen aan elkaar.

En passant verbeterde ik mezelf in 2019 nog 1 positie in Bocholt (1e M50) op de halve triatlon en vervolgens stond ik in september 2019 zeer goed voorbereid aan de start van de Ironman Italië. Lars had naar aanleiding van mij input een vochtintake-schema berekend waar ik me prima aan heb kunnen houden. Uiteindelijk resulteerde dat in een ‘droomtijd’ voor mijn mogelijkheden van 9.55.09”. Het was voor mij het optimale samenkomen van álle trainingsarbeid, vorm van de dag en weersomstandigheden die er die dag uitkwamen. Meerdere factoren daarvan heb je zelf niet in de hand, maar de verrichte trainingsarbeid en de daarbij behorende begeleiding is juist wél een beïnvloedbare factor en daarvoor heb ik met Lars de juiste modus gevonden.

https://ttvw.nl/wedstrijdverslag-peter-bakker-im-italy/

Lars is zeer toegankelijk en betrokken, en voor mij is hij daar onderscheidend in ten opzichte van andere trainers waarbij de persoonlijke aandacht verflauwd is en die verworden zijn tot schema-makers. Lars geeft mij het gevoel dat hij mij persoonlijk begeleidt en dat heeft me enorm geholpen om succesvol een Ironman te volbrengen. Peter Bakker- triatleet

bottom of page