top of page

Story telling- Peter Ter Haak

Verslag Nieuwkoop 2024- halve triathlon. Gestart in september met coaching. Hulpvraag met name: beter lopen in een halve triathlon. Resultaat: oude pr 5u13. Nieuw PR: 4u51 en een looptijd van 1u43 op de halve marathon.
Dank! Dit doel is heel ruim binnen, super blij mee!

Zwemmen was een behoorlijk gevecht, leek af en toe wel een 2e div. sprint wedstrijd in het water. Heb geprobeerd mij buiten het beuken te houden en goede voeten te zoeken. Uit het gedrang blijven lukte beter. 

Fietsschoen aan was enige smetje op de wissel die verder vlot verliep. Op de fiets ging de hartslag snel en ver omhoog dus in eerste instantie even op veilig wattage gaan rijden. Toen zakte die weer en kon ik letten op voldoende eten en drinken. Plan met HF tot 150 en 155 in tweede helft ging goed. Met tegenwind iets meer gegeven maar niet of nauwelijks boven de doelen. 

2e wissel ook soepel en HF ging naar 170 terwijl ik heel, heel rustig liep. De eerste km tijd kwam door net onder de 5 min. Daar dacht ik dat mijn horloge in de war was want het voelde als 6 min. / km en werd links en rechts voorbij gelopen. Daarna ging HF omlaag richting 155 en dat voelde met nog steeds maar enkele sec. boven de 5 min/km goed. Wel goed opgelet maar omdat ik rustiger had gefietst dacht en het goed voelde dacht ik, die paar slagen erbij terwijl het makkelijk voelt en lekker ritme is accepteer ik maar. Dat pakte aardig uit. Kilometer tijden waren tussen 4:56 en 5:16 (op die 20e km in 5:30 na met wat steken in de zij na). Het was heel lekker om met nog 10 km te gaan te zien dat ik nog 59 min had om het doel te halen. Vanaf toen kon ik tegen echt op mezelf inpraten dat ik het alleen nog zou verprutsen door weer iets stoms te doen. In het laatste rondje heb ik met wind mee nog geprobeerd te versnellen, ik denk dat die versnelling uitbleef en de poging een rol speelde in de steken daarna, het leergeld daarvoor was dus een seconde of 20 en die kon ik goed hebben. 

Alles bij elkaar een heerlijke wedstrijd, blij met het resultaat en misschien door wel meer met de manier waarop. Dit was zoveel beter dan Almere! 

Dank voor de effectieve schema's!Comments


bottom of page